The future is now

Werken aan een veilige en schone omgeving op en rondom het spoor

AMT RailRoad ontwikkelt en produceert zero-emissie spoormachines.

Unieke machines met wisselbare batterijpakketten waardoor de gebruiker in staat is om 24/7 emissieloos, veilig en flexibel te werken.

De gebruiker krijgt een machine die qua vermogen en gevoel gelijkwaardig is aan de brandstof-uitvoering, maar dan stiller en zonder schadelijke emissies

Kleinere footprint

AMT ontwikkelde samen met ELEO flexibele energiedragers die te gebruiken zijn in zowel kleinere als grotere machines.
Hierdoor kan uw emissieloze machinepark efficiënter ingezet worden.

100-procent-electric-illustratie-1

Energie netwerk

Door de wisselbare energiedragers is de gebruiker in staat flexibel te laden.

Zowel de machine als de battery packs hebben een gestandaardiseerde CCS2 snellaadaansluiting.

Hierdoor kan zowel direct vanaf de machine, op de bouwplaats, in de werkplaats, bij Fastned-stations of los van de machine geladen worden.

Modulaire technologie

De elektrische aandrijving is zowel beschikbaar voor nieuwe machines en als voor retro-fit van bestaande machines.

Het is mogelijk energiedragers te wisselen en door te koppelen om machines met grotere vermogens te voorzien van voldoende capaciteit.

De ontwikkeling van de energiedragers gaat op een hoog tempo door. Door het modulaire concept kan ook in de toekomst gebruik gemaakt worden van de nieuwste battery packs met een hogere energiedichtheid.

Voor grote energieverbruikers is het mogelijkheid gebruik te maken van waterstof met een brandstofcel als energiedrager. Dit past binnen het modulaire concept en neemt de ruimte van 2 standaard battery packs in.

100% Electric Modulaire Technologie

Continu in ontwikkeling

Voordat machines in gebruik genomen worden ondergaan ze uitvoerige testen.

Onze oplossingen worden ontwikkeld en geproduceerd samen met Nederlandse specialisten en producenten.

Hierdoor kunt u rekenen op systemen die voldoen aan alle geldende veiligheidseisen, op accurate service en machines die beschikken over de nieuwste technologie.

We bieden maatwerkoplossingen voor gebruikers, distributeurs en OEM’ers.

De eerste elektrische krol

De samen met BAM ontwikkelde E-krol is het eerste product met de batterijpakketten van AMT Zero Emission. Dit maakt een besparing van 55.000 kg aan CO₂ voor BAM Infra mogelijk.

Door middel van 4×90 kWh batterijpakketten is de E-krol in staat om 8 tot 16 uur zelfstandig actief op het spoor te zijn, afhankelijk van de werkzaamheden. Wanneer de E-krol werkt met 2 batterijpakketten, terwijl de andere pakketten aan het laden zijn, kan de E-krol zelfs langer door werken.

De modulaire en uitwisselbare batterijpakketten bieden BAM de mogelijkheid om de batterijpakketten met meerdere machines te delen in het machinepark. Daarnaast is de techniek future-proof met de mogelijkheid om later nieuwere batterijpakketten met meer capaciteit toe te passen.

elektrische krol
elektrische krol

Het beste van twee werelden

Ook al is de aandrijflijn volledig nieuw en anders dan de conventionele aandrijving, een vereiste was dat de machine zo vertrouwd mogelijk aanvoelt voor de bestuurder. Dit werd mogelijk door het behoud van de hydraulische besturing die aanwezig is in de krol. De samenwerking tussen de hydraulische en elektrische systemen biedt het beste van twee werelden. De schone en efficiënte werking van elektriciteit met het gevoel van hydraulische besturing.

Download hier de AMT Zero Emission leaflet

Heeft u een vraag voor ons?

Vul dan het contactformulier in en druk op de verzend knop!

AMT Zero Emission

Een overzicht van ons AMT Zero Emission portfolio